Instructeur/kok worden

Werken bij de zeilschool? Dat kan!

Wij hebben altijd leuke collega’s nodig die bij ons les willen komen geven of in de zomervakantie als kokkie willen werken.

Je moet vanaf het moment dat je les gaat geven 16 jaar oud zijn. Verder moet je goed gezond zijn, goed kunnen zeilen of surfen en het bovenal gewoon leuk vinden! Kortom, een watersporter zijn.

In de herfstvakantie (soms in het voorjaar) worden selecties gedaan. Je vaart dan een heel weekend en je wordt getest op de volgende aspecten:

  • Zeil/surf vaardigheid. Heb je voldoende niveau om na een opleiding de gewenste CWO instructeurs eigenvaardigheidsniveaus te halen. Het hebben van een diploma niveau 3 is geen garantie en andersom, het niet hebben van een CWO 3, is ook geen beletsel om door de selectie te komen.
  • Sociale vaardigheden en het functioneren in een groep.
  • Vermogen en de wil om dingen te leren.
  • Capaciteit om dingen op een enthousiaste manier over te brengen.

Als je hier doorheen komt dan kan je bij ons in opleiding komen. Dit houdt in dat je bij ons les komt geven en tegelijkertijd een opleiding volgt. Het houdt ook in dat je voorwaardelijk bent aangenomen, je kan in deze twee jaar nog afgewezen worden. Het gebeurt zelden, maar toch.

De opleiding is gratis. Alleen in de opleidingsweekenden worden de kosten voor eten en drinken doorberekend. Het is wel zo dat als je zelf tussentijds afhaakt je een bedrag van 300 euro verschuldigd bent. Een soort borg dus. Als je tussentijds door ons wordt afgewezen dan ben je geen bedrag verschuldigd.

In de tweejarige opleiding komen de volgende zaken aan bod:

  • Eigenvaardigheid training en aansluitend CWO examen. Dit betreft minimaal 6 directe opleiding dagen en een aantal verplichte trainingsdagen.
  • Didactisch en EHBO weekend.
  • Minimaal 5 weken lesgeven onder begeleiding.
  • Aantal theorielessen.

Uiteindelijk heb je alles met goed gevolg doorlopen en ben je CWO 3 zeilinstructeur in jouw discipline. Wil je nog verder dan kan je gevraagd worden om coach en later mogelijk hoofdinstructeur te worden.

Wil jij bij ons komen werken als instructeur of kok, meld je dan aan via deze link.

Het selectieweekend van 2016 vindt plaats op 21 (vanaf 20.00u aanwezig), 22 en 23 oktober.