Voor ouders

Zeilschool Zuidlaardermeer houdt zich al ruim 35 jaar bezig met het verzorgen van vakantieweken. Van de 35 jaar ben ik zelf al ruim 30 van de partij. Vanuit de wedstrijdzeilerij begonnen als zwaardboot- en surfinstructeur, later als hoofdinstructeur en tenslotte als bedrijfsleider. Sinds 1991 ben ik eigenaar, eerst met een compagnon en vanaf 1999 volledig zelfstandig.

Alle ideeën over lesgeven, vakantieweken, materiaal en het instructeur zijn, kortom: hoe een zeilschool eruit zou moeten zien heb ik door de jaren vorm kunnen geven en nog steeds blijven we bezig zaken te verbeteren of nieuwe dingen te ontwikkelen.

Het is leuk om te merken dat cursisten jarenlang bij ons zeilen (75% komt meerdere jaren) of inmiddels zelf les geven.  Mijn eerste cursisten uit 1980 brengen tegenwoordig hun kinderen voor een vakantie week. Ik beschouw dit alles als een groot compliment en een bevestiging van onze ideeën over het verzorgen van vakantieweken, waarbij veiligheid, kwaliteit, persoonlijkheid en bovenal plezier de belangrijkste trefwoorden zijn.

Willem Otto Nachbahr