De zeilschool

Op de zeilschool werken we met de nieuwste materialen: vrijwel geen enkele boot, plank of zeil is ouder dan vijf jaar en we zijn steeds op zoek naar nieuwe materialen om onze vloot mee aan te vullen of te vernieuwen.

Voor het windsurfen werken we met nieuwe concepten als “wide-style” boards. Deze brede planken maken het leren gemakkelijk, maar zijn ook voor de (ver)gevorderde surfer uitstekend geschikt. Wij varen met Starboard. Ook voor de zeilen geldt dat we de ontwikkelingen in deze tak volgen. Werkten we vroeger veelal met ‘trainer-zeilen’ nu varen we met zeilen van de topmerken Tushingham en Severne Sails. Ervaring leert dat deze zeilen makkelijker surfen dan de oude ‘trainer-zeilen’ en daardoor letterlijk en figuurlijk sneller resultaat bieden aan de cursisten

Voor het zeilen maken we gebruik van boten van polyethyleen. Het voordeel van dit materiaal is dat het tegen een stootje kan. Kinderen die aan het leren zijn moeten fouten kunnen maken en tegen elkaar aan kunnen varen zonder dat dit gevolgen heeft voor het materiaal.

Het jeugdzeilen op de zeilschool wordt gedaan met de Blue Dragon optimist en de LaserPico. De optimist is een onverwoestbare, relatief lichte optimist. De wat oudere kinderen (tot 12 jaar) varen in de LaserPico. Deze tweemans jeugdboot van polyethyleen is van het bekende engelse merk Laser. Voor kids is deze boot eenvoudig op te tuigen en te zeilen!

Het zwaardbootvaren wordt gedaan in de Topaz en de Laser Vago. Snelle, moderne boten waarvan een grote uitdaging uitgaat door gebruik van trapeze en gennaker..

De Polyvalk is de ultieme kielboot. Wij varen met Ottenhome-valken. Degelijke en mooie boten met een doorgestoken roer en rolfok

Voor alle overige zaken zoals surfpakken, zwemvesten etc. geldt dat het nieuwe materialen zijn waar een zeiler of surfer zich veilig en comfortabel in moet kunnen bewegen.