Update Zomerweken

Update zomerweken

De zomervakantie begint er aan te komen en ondertussen wordt het steeds duidelijker wat wel en niet mag. Een belangrijk punt voor de zomerweken is de anderhalf meter regel voor kinderen van 13 jaar en ouder. Na de laatste berichten en persconferentie verwachten wij niet dat deze meer versoepeld gaan worden voor de zomer. Wat wel belangrijk is, is dat we deze zomer binnen de richtlijnen gewoon onze zeil en surfweken kunnen aanbieden zowel extern als intern! Maar wat betekent dit voor de zomerweken?

  • Voor de interne weken gaan wij naar een capaciteit van 20 – 24 kinderen. Kinderen t/m 12 jaar kunnen met z’n vieren op een kamer, voor de oudere kinderen zullen wij de stapelbedden gaan vervangen voor 1-persoonsbedden en zullen zij per twee op een kamer slapen
  • Week 5 intern zit als gevolg nu vol, de cursisten die zich intern hadden ingeschreven voor deze week kunnen gewoon allemaal intern verblijven.
  • In de drukke weken zullen wij in twee groepen gaan werken. Hoe we dit precies gaan doen krijgt u zo snel mogelijk te horen.
  • De zwaardboten zullen als eenmans gevaren worden (tenzij in de boot met broertje of zusje). In de kielboten wordt er met twee cursisten per boot gevaren (tenzij 12 jaar of jonger) waarbij de instructeur op afstand lesgeeft. 
  • Surfen gaat op de normale manier door omdat dit al een individuele discipline betreft.
  • Voor de optimisten en laser pico verandert er verder niks omdat cursisten t/m 12 jaar de anderhalf meter regel niet te hoeven hanteren.

Vanuit het Watersportverbond wordt er druk gelobbyd om tweemans zeilen met een vast bootmaatje toe te staan, wij zullen dit nauw blijven volgen wat hieruit komt. Mocht dit succesvol zijn of de regels worden toch versoepeld voor de zomer dan zullen wij hier natuurlijk op inspelen!

Als er nog vragen zijn dan horen wij dat graag, deze kunt u mailen naar: info@zeilsurfschool.nl