Duitse lesweken

Speciaal voor kinderen die Duits spreken organiseert Zeilschool Zuidlaardermeer dit jaar 2 zeilweken. In het voorseizoen kan je kiezen tussen 2 weken in juni en juli. De eerste week is in het begin van juni, namelijk 3 tot en met 7 juni, en de tweede week in het begin van juli, namelijk 8 tot en met 12 juli. In deze weken zijn er instructeurs aanwezig die in het Duits kunnen lesgeven en die bekend zijn met de Duitse watersport organisatie, het VDWS.

Je kan varen in 2 verschillende zeilboten, de optimist en de laser pico. De optimist is voor kinderen tussen de 7 en 10 jaar die het leuk vinden om te leren zeilen, maar nog net niet sterk genoeg zijn voor de laser pico. De laser pico is voor kinderen van 11 tot en met 13 jaar. In de pico zit je samen met iemand anders in de boot en race je met zijn tweetjes lekker over het water, maar of je nu je eigen kapitein wil zijn in een optimist of samen met je beste vriend in een pico wilt varen, samen met alle andere cursisten race jij gehuld in je zeilpak of wetsuit met top zeilweer het Zuidlaardermeer over. Onze instructeurs staan klaar om jou een super vette week te bezorgen waar je lekker leert zeilen en veel plezier maakt.

Tijdens de week sta je elke dag vroeg op, want om 9 uur gaan we alweer het water op waar ons een dag vol wind, water en fun te wachten staat. Tijdens de lunch eten we met zijn allen lekker vers warm brood van de bakker op de zeilschool, of op een mooi plekje rondom het meer. Na de lunch heb je eventjes tijd voor jezelf en om 14.00 uur gaan we weer lekker het water op. Na de toffe zeildag kan je om 17.00 weer opgehaald worden om thuis al je avonturen van de dag te vertellen en lekker uit te rusten, want de volgende dag gaan we natuurlijk weer lekker het water op.

Deze zeilweek is ook ideal te combineren met een verblijf op landal park de bloemert, waarbij je ook combinatie korting kan krijgen voor de zeilschool. Zo kan je in de ochtend lekker makkelijk bij de zeilschool komen en aan het einde van de zeildag hoef je niet meer helemaal naar je eigen huis, maar ben je lekker snel weer in het huisje. Hierdoor wordt het een super toffe week voor jou en voor je ouders!
Nu aanmelden
ImageImage

De meiweek

Image
De zon schijnt en er staat een mooie bries, het watersport-gevoel begint te kriebelen… Je wilt weer over het meer razen.

Voor alle ‘die-hards’ die elk moment op het water willen zijn en die de zomervakantie nog veel te ver weg vinden, hebben wij een spetterende zeilweek in de meivakantie. Koud? Welnee! Gehuld in een goed zeilpak of één van onze surfpakken merk je daar helemaal niks van!

Elke dag vroeg opstaan want je moet om 9.00 uur op de zeilschool zijn. Na wat voorbesprekingen en het “in de pakken hijsen” ga je het water op waar je een dag vol wind, water en fun te wachten staat.

Natuurlijk gaat er geen dag voorbij zonder eten! Tussen de middag een lekkere lunch met vers brood van de warme bakker en wat lekkers als soep of knakworstjes. De lunch eten we op de zeilschool of ergens rond het meer, tijdens een picknick. Na de afwas heb je even tijd voor jezelf, maar om half twee gaan we er weer tegenaan. Om 17.00 uur is het einde van de dag. Reken maar dat je thuis een boel te vertellen hebt.

Op zaterdagochtend kun je aan je ouders, vrienden en vriendinnen laten zien wat je deze week geleerd hebt en zullen er stoere foto’s gemaakt kunnen worden.

Nu aanmelden