Jeugdzeilen

Optimist (6 – 10 jaar)

Als het zeilen je wel stoer lijkt en je bent nog geen 10 jaar dan hebben wij speciaal voor jou de optimist. Dit is een boot die je helemaal zelf leert te varen. Jazeker, de instructeur is natuurlijk wel in de buurt, maar jij bent je eigen kapitein. Gehuld in een stoer zwemvest (van de zeilschool) heb jij letterlijk het roer in handen.


Tijdens deze cursus leer je op een rustige en vooral leuke manier alle dingen die bij het zeilen komen kijken. Onze instructeurs worden speciaal opgeleid om met jonge kinderen om te gaan zodat het altijd een te gekke week wordt! Het lesgeven wordt gedaan in kleine groepjes van maximaal 5 kinderen per instructeur dit doen wij zodat er voldoende aandacht is voor elk kind.


Laser Pico (11 – 13 jaar)

Alle schippers die te oud (11 jaar en ouder) en te groot zijn voor de optimist varen bij ons in de snelle en sportieve tweepersoons Laser Pico. Surfpak en zwemvest (van de zeilschool) aan en hop de plas op. Lekker snel en natuurlijk ook zeer gezellig om samen met je vriendje of vriendinnetje een week te varen!


Bij de laser pico zit de vaart er al meer in en zullen we al snel het hele meer gaan verkennen, een echt avontuur dus! De lessen worden gegeven in kleine groepjes van maximaal 6 kinderen (dus 3 boten) waar je ook vaak mee doorwisselt. Maar geen paniek als jij graag met je vriendje of vriendinnetje in de boot/groep wilt dan houden wij hier natuurlijk rekening mee!

ImageImage

Kielboot (12 - 17 jaar)

Ontdek de wereld van het kielboot zeilen! Dit jaar zijn we trots om twee gloednieuwe Xenon Club K1 boten te introduceren. Deze innovatieve kielboten zijn een gamechanger in de zeilwereld. Ze zijn uniek ontworpen om te varen met de behendigheid van een zwaardboot, maar bieden tegelijkertijd de stabiliteit die je van een kielboot mag verwachten. Dit betekent dat je de sensatie van snel zeilen kunt ervaren, terwijl je lekker droog blijft! Verder maakt dit maakt ze perfect voor zowel beginners die vertrouwen willen opbouwen als voor gevorderde zeilers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.

Onze kielbootcursus is niet alleen gericht op het leren van de basisvaardigheden en technieken, maar omvat ook aspecten van wedstrijdzeilen. Dit vormt een essentieel onderdeel van de ervaring in de Xenon Club K1. Je leert hoe je de boot effectief bestuurt, de wind leest, en strategisch denkt, allemaal terwijl je deel uitmaakt van een team.

We houden de groepen klein, met maximaal zes cursisten per instructeur, zodat iedereen persoonlijke aandacht en begeleiding krijgt. Bij Xenon Club K1 gaat het niet alleen om het zeilen; we bouwen ook aan een gemeenschap waarin vriendschap, plezier en een passie voor zeilen centraal staan.

Dus, ben je klaar om aan boord te stappen van een van onze nieuwe Xenon Club K1 boten en een unieke zeilervaring te beleven? Kom bij ons voor een avontuur waarbij je niet alleen zeilvaardigheden ontwikkelt, maar ook onvergetelijke herinneringen maakt!

Zwaardboot (13 - 17 jaar)

Wil jij lekker hard gaan en actief zeilen? Gezellig met z’n tweeen over het meer zeilen? Dan is de zwaardboot discipline echt wat voor jou! Voor cursisten van 13 – 17 jaar is dit de ideale discipline.

Varen met een zwaardboot betekent leren trapeze hangen, planeren (echt hard gaan) en varen met een genaker (soort spinaker) voor nog meer fun & speed. Op onze zeilschool gebruiken we twee verschillende boten. Voor de jonge cursisten en beginners hebben wij de RS Feva, een internationale wedstrijdklasse waar wereldwijd veel mee wordt gevaren. Voor de gevorderde en oudere cursisten hebben wij de Laser Vago die een nog grotere uitdaging biedt.

Wedstrijdzeilen is een integraal onderdeel van het zwaardboot varen en zal dus ook veel behandeld worden. Maar naast het actieve zeilen is er natuurlijk ook veel gezelligheid! De groepen zijn maximaal 6 cursisten per instructeur zodat je voldoende persoonlijke aandacht krijgt, daarnaast werken wij niet met wissels dus je kunt altijd varen!

Windsurfen (12 - 17 jaar)

Lijkt het jou mooi om met een plank over het water te knallen? Ben jij tussen de 12 en 17 jaar? Ben jij niet bang om nat te worden? Dan ben jij een echte HENK en is windsurfen echt wat voor jou!

Op Zeilschool Zuidlaardermeer varen we alleen met goed en nieuw materiaal, dus geen oude surfzeilen die met ducktape aan elkaar hangen! Als beginner leer je het surfen met onze trainer zeilen van 3 m2 t/m 5 m2 gemaakt van dacron maar als je het surfen een beetje onder de knie hebt mag je al snel varen met de stoere monofilm zeilen van het merk Severne Sails! De surfboards die wij bij Zeilschool Zuidlaardermeer gebruiken zijn van het merk starboard, ideaal om op te leren surfen maar biedt ook voldoende mogelijkheden voor de gevorderde surfen om te kunnen knallen!

De lessen zijn zo opgebouwd dat je eerst de basis leert om zelfstandig te kunnen varen waarna de lessen zich verplaatsen naar andere plekken op het meer om de wind op te zoeken en gave moves gaat oefenen. De lessen worden gegeven in groepjes van maximaal 5 cursisten zodat er optimale aandacht is voor elke cursist.

Voor de vergevorderde cursisten bieden wij ook windfoiling aan. Bij windfoiling "vlieg" je boven het water en krijg je het ultieme vrijheidsgevoel! Het leuke aan windfoiling is dat je ook geen harde wind nodig hebt en met een beetje wind al het meer over kan knallen. Wil jij je graag hiervoor opgeven? Dat kan als jij je CWO 3 hebt of in overleg als je over voldoende ervaring beschikt. Wij beschikken over 2 foil sets dus de wees er op tijd bij!
Image
Image

Waterspetters

Ben jij een echte waterrat, houd je van spelletjes spelen, ben je tussen de 5 en 7 jaar en benieuwd naar de watersport? Dan is de waterspetters echt iets voor jou! Bij de waterspetters leer je op een rustige en leuke manier kennis maken met de watersport op het Zuidlaardermeer. We zullen vooral veel spelletjes en leuke activiteiten doen op de kant en op het water, zoals speurtochten, peddelen in je eigen bootje, tochtjes rond het meer in een motorboot, en nog veel meer! Ook zullen we bij alle disciplines langsgaan zodat we precies kunnen zien wat je bij zeilen en surfen eigenlijk doet.

Onderstaand is een globale indicatie van hoe een dagprogramma eruit zal zien.
9:00 – 9:30 Aankomst kinderen en klaar maken voor de dag
9:30 – 10:30 Activiteit/Spel
10:30 – 11:00 Pauze/Kleine snack
11:00 – 12:00 Activiteit/Spel
12:00 – 13:30 lunch en rustpauze (lunchen apart van andere cursisten)
13:30 – 15:00 Activiteit/Spel
15:00 – 15:30 Pauze/Kleine snack
15:30 – 16:30 Activiteit/Spel
16:30 – 17:00 Opruimen/Klaar maken om naar huis te gaan

De groep bestaat maximaal uit 10 kinderen die wordt begeleid door 1 à 2 instructeurs. De instructeurs hebben veel ervaring om met jonge kinderen om te gaan zodat het altijd een te gekke week wordt! Daarnaast vragen we van elk kind dat hij/zij minimaal over zwemdiploma A beschikt (of het bijna aan het afronden is), zodat iedereen wel voldoende zwemervaring heeft. Een week loopt van maandag tot en met vrijdag en alles is inbegrepen. De kosten voor een week zijn € 300, waarvan nog € 30 familiekorting vanaf kan gaan (wanneer je je met een broer of zus opgeeft).